Udrea: Abuzurile care se petrec în România reprezintă motivația pentru care am solicitat statutul de refugiat

Udrea: Abuzurile care se petrec în România reprezintă motivația pentru care am solicitat statutul de refugiat

Elena Udrea a declarat că a obținut pe 21 martie statut provizoriu de refugiat în Costa Rica. Ea a susținut că, în motivația trimisă autorităților, s-a referit la abuzurile care se petrec în România.

”În acest moment sunt supusă Convenției privind statutul refugiaților, cu toate drepturile pe care le au refugiații.

M-am gândit foarte târziu. N-am vrut să invoc acest statut, că aveam o mulțime de alte probe pe care le puteam administra chiar și de la distanță.

Am solicitat autorităților din Costa Rica să-mi răspundă care e exact statutul meu, care sunt drepturile și obligațiile mele. Ieri am trimis solicitarea, răspunsul se dă în opt zile. Instanța din România putea verifica probele prin Ministerul Afacerilor Externe.

Motivația pe care am oferit-o și probat-o ține de abuzurile care se petrec în România: există o grupare formată din foști și actuali generali și ofițeri SRI, precum și din șefi ai parchetelor și judecători în instanțele de judecată, o grupare care folosește justiția pentru a-și elimina adversarii; cazuri de oameni condamnați doar pentru că au fost adversari ai acestei grupări….

Aceste lucruri au șocat aici. Cei din Costa Rica au o părere extraordinar de bună despre Europa”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

Întrebată din ce se întreține în Costa Rica, Udrea a răspuns: ”nu am cheltuieli de făcut. Sunt o persoană singură, n-am familia lângă mine. Mama a fost la mine de Paște, dar a plecat. N-am așa multe ocazii să cheltuiesc. Trebuie să plătesc o chirie, o cazare, să mă hrănesc și asta foarte puțindin cauza grețurilor care nu mă lasă să mănânc”.

Aceasta a mai precizat că nu și-a cumpărat casă în Costa Rica pentru că nu ar vrea să rămână acolo. Totul depinde, însă, de modul în care evoluează situația ei din România: ”sunt obligată față de statul costarican, care și-a asumat obligația de a mă proteja”.