Elena Udrea, despre ce a făcut-o să plece în Costa Rica: „Un judecător care e mâna în mâna cu sistemul Coldea”

Elena Udrea, despre ce a făcut-o să plece în Costa Rica: Un judecător care e mâna în mâna cu sistemul Coldea

Elena Udrea a revenit public, într-o intervenţie televizată din Costa Rica, şi a acuzat că nu ar fi judecată corect în dosarul Gala Bute care se aproprie de decizie finală. Fostul ministrul al Dezvoltării a susţinut că din acest motiv a şi fugit din ţară, ştiind că unul din judecătorii din complet e apropriat de fosta conducere a SRI.

„Eu nu am fugit ci sunt aici asumat. Am fost în fața autorităților din Costa Rica, am cerut acest statut de protecție pe care am considerat că e obligatoriu să îl am. Am plecat din România când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect în faza de apel și atunci am decis să merg într-o țară în care știam că există o legislație puternică și transparență care-i protejează pe cei abuzați în țară lor. Ne putem întoarce când vom fi judecați corecți și nu de un judecător Matei care e mâna în mâna cu sistemul Coldea, de sistemul Kovesi. Eu vreau să mă reîntorc în România și să-mi cresc copilul acasă”, a afirmat Elena Udrea.

Elena Udrea va primi, cel mai devreme în două săptămâni, decizia finală în dosarul Gala Bute. În primă instanţa, aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare, dar la ultimul termen de joi, procurorul DNA a cerut majorararea pedepsei.

Urmăriți B1TV.ro și pe