Ultimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină (VIDEO)

Ultimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină (VIDEO)

Ultimul drum al Regelui Mihai, plin de buruieni şi clădiri în paragină. Trenul Regal care duce sicriul Majestăţii Sale circulă de la Bucureşti la Curtea de Argeş, pe aşa-numitul "Traseu Regal". Din păcate, gările care cândva reprezentau o mândrie naţională sunt astăzi părăsite şi cu pereţii scorojiţi. Pe ultima sută de metri, muncitorii au încercat să salveze situaţia, informează B1 TV.

Gara din Curtea de Argeş, "Perla coroanei" sau a traseului, a fost curăţată, măturată, văruită. De faţadă. Pentru că, dacă Regele Mihai nu ar fi fost adus aici, gara ar fi rămas la fel de murdară.

Ultimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină

#DIRECT_ONE_oja01v#

Tencuiala de pe pereţi este în multe locuri căzută, plouă prin acoperiș, iar ceasul Paul Garnier amplasat pe fațada dinspre peroane, asemănător celui din Gara Centrală din Paris, nu mai funcționează. Și maiestuosul candelabru de cristal care lumina sala de așteptare, încăpere în care se ţineau odinioară cele mai frumoase baluri ale acelor vremuri, a fost dus la Craiova.

Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş. Traseul are o lungime de mai mult de 38 de kilometri, investiţia ridicându-se la peste 7,8 milioane de lei în aur, potrivit documentelor vremii. Este cunoscută drept ”Gara Regală", pentru că toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi cu trenul.

Nu doar gara din Curtea de Argeş a fost lăsată în paragină. Toată linia de cale ferată Piteşti – Curtea de Argeş este un adevărat dezastru.

Deşi are 112 ani vechime și lacătul pe uşă de mult timp, clădirea din gara Bascov afișează încă o faţadă atractivă. Elementele care dau însă de gol pustietatea locului sunt ramele dirstruse ale geamurilor şi sursa de apă de pe peron care acum este oprită. Clădirea gării a fost construită în 1880 şi are statut de monument istoric.

Nici în gara Merişani situaţia nu arată mai bine. Aici nu mai opreşte niciun tren, de câţiva ani. După ce a fost închisă, clădirea a fost spartă de hoţii care au furat tot ce au putut dinăuntru, inclusiv sobele.

Clădirea gării Băiculeşti, un alt monument istoric lăsat în paragină de autorităţi, stă semeaţă pe…. peronul plin de buruieni. Din 2012, nimeni nu a mai intrat aici. Doar grilajele ruginite mai apără clădirea de spărgători.

Tags: