Un bebeluș a murit după ce medicii Maternității Ploiești nu au internat o gravidă. Ministerul Sănătății recomandă demiterea managerului

Un bebeluș a murit după ce medicii Maternității Ploiești nu au internat o gravidă. Ministerul Sănătății recomandă demiterea managerului
Foto: adevarul.ro

UPDATE: 16:24: Ministerul Sănătății recomandă demiterea managerului Maternității Ploiești, relatează B1 TV.

Decizia a fost luată de către ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu și Raed Arafat.

Ministerul Sănătăţii face o anchetă la Maternitatea din Ploieşti, după ce medicii au refuzat internarea unei paciente, gravidă în 32 de săptămâni.

Femeia venise din Câmpina la un control, a acuzat dureri şi a fost supusă imediat unor investigaţii medicale. Nu a fost internată și i s-a recomandat să meargă la București, dar nu i s-a asigurat transport cu ambulanţa.

Pacienta a luat un taxi, iar în dreptul localităţii Ciolpani a născut, însă bebelușul a murit.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă este vorba despre malpraxis.

Femeia, a cărei sarcina era în săptămâna 32, a ajuns la Maternitatea din Ploiești cu dureri, cu ambulanța, la jumătatea acestei luni. A fost supusă unor investigații medicale, i s-a făcut ecografie și i s-au dat medicamente pentru dureri.

Un medic specialist i-a recomandat gravidei să meargă la București și să nască acolo, fără a o interna sau a-i pune la dispoziție o ambulanță. Gravida a urcat într-un taxi și a plecat spre București, însoțită de două rude. În mașină a intrat însă în travaliu, când se afla lângă Ciolpani, nașterea având loc in taxi. Complicațiile au dus însă la decesul bebelușului.

Medicii sosiți la fața locului au constatat decesul, transportându-i pe cei doi la maternitatea CF 2 din București. Ministerul Sănătății a fost sesizat, fiind declanșată ancheta.

Tags: