Un deținut de la Penitenciarul Jilava a decedat, după ce a acuzat o stare de rău

Un deținut de la Penitenciarul Jilava a decedat, după ce a acuzat o stare de rău
Foto: bucurestifm.ro

Un deținut de la Penitenciarul Jilava a decedat vineri în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viața, a declarat Carmen Uțoiu, ofițer de presă la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), potrivit Agerpres.

„Astăzi, în jurul orei 11,50, la Penitenciarul Jilava, un echipaj medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a acuzat o stare de rău. Concomitent a fost solicitat sprijinul Ambulanței, personalul medical al Ambulanței a continuat manevrele de resuscitare începute de către personalul din penitenciar, ulterior deținutul a fost transportat la un spital din rețeaua de sănătate publică, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici, în jurul orei 14,57 s-a constatat decesul deținutului", a spus Uțoiu.

Carmen Uțoiu a mai declarat că bărbatul a beneficiat de tratament și consult de specialitate în ultima perioadă, deoarece suferea de afecțiuni cardiovasculare, iar ultima dată starea lui a fost evaluată într-un spital din rețeaua de sănătate publică pe 1 iulie.

Deținutul avea 69 de ani și era condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu.