Un elicopter MAI intervine pentru stingerea incendiului din Bucegi. Focul se extinde din cauza curenților

Un elicopter MAI intervine pentru stingerea incendiului din Bucegi. Focul se extinde din cauza curenților
Foto: dcnews.ro

UPDATE 13:00: Incendiul se extinde din cauza vântului și focarele se înmulțesc. Elicopterul MAI sosit în zonă a intervenit de patru sau cinci ori cu saci cu apă pentru potolirea flăcărilor, însă fără niciun rezultat. MAI a trimis doar un elicopter din cauza curenților de aer, cel care are capacitate de transport mai mare. Deocamdată, intervenția pe calea aerului este singura posibilă.

Potrivit estimărilor, focul a dostrus până în prezent circa 2.000 de metri pătrați de pădure, însă nu se pot face apreciere exacte.

Incendiul din Bucegi se extinde

Embed: " />

UPDATE 11:00: Un avionul privat plătit de Casa Regală a României a obţinut derogare de zbor pentru a interveni la stingerea incendiului din Masivul Bucegi. Terenul pe care a izbucnit incendiul se află în proprietatea Casei Regale.

Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor vor interveni, luni, pentru stingerea incendiilor de pădure din Masivul Bucegi, informează Mediafax.

Primul elicopter a decolat deja, în jurul orei 10:00, de la Unitatea Specială de Aviaţie.

Intervenția elicopterelor MAI a fost necesară după ce s-a refuzat intervenția unui avion privat care putea fi încărcat cu peste 1000 de litri de apă, pe motiv că acesta nu avea aprobările necesare pentru o astfel de operațiune.

Un incendiu de vegetație a izbucnit în urmă cu patru zile în Masivul Bucegi, în zona denumită „Creasta cu Zâmbri” și s-a extins cu rapiditate în sus din cauza curenţilor ascendenţi.

Duminică focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, arzând litieră şi coronament de răşinoase într-o zonă inaccesibilă, cu o pantă de 80%, intervenţia pompierilor fiind imposibilă.

Două elicoptere MAI intervin în Bucegi

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21891').select();" id="embed_text_21891" />