Un fost PNL-ist ARUNCĂ ÎN AER scena politică: La Oprea acasă nu s-au influenţat alegerile, ci se stabilea guvernarea viitoare (VIDEO)

Un fost PNL-ist ARUNCĂ ÎN AER scena politică: La Oprea acasă nu s-au influenţat alegerile, ci se stabilea guvernarea viitoare (VIDEO)

Noi detalii despre întâlnirea din sufrageria casei lui Gabriel Oprea, din decenmbrie 2009. Fostul liberal Dan Radu Rușanu a declarat miercuri, în faţa comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că în seara zilei de 6 decembrie, şefii instituţiilor prezenţi la Gabriel Oprea acasă nu au influenţat rezultatul alegerilor, ci stabileau guvernarea viitoare şi sprijinirea Guvernului Boc II.

În seara zilei de 6 decembrie, la generalul Oprea acasă nici nu s-au influenţat, nici nu s-au fraudat alegerile. Acest lucru s-a întâmplat – influenţarea alegerilor – pe tot cuprinsul zilei de 6 decembrie la secţiile de votare, prin acele liste suplimentare – aşa cum numeam la vremea respectivă turism electoral, prin votul din Diaspora şi prin inversarea cifrelor din procesele-verbale”, a susţinut Dan Radu Ruşanu.

Un fost PNL-ist ARUNCĂ ÎN AER scena politică: La Oprea acasă nu s-au influenţat alegerile, ci se stabilea guvernarea viitoare

#DIRECT_ONE_lrzplj#

VIDEO – stiripesurse

La generalul Oprea acasă se stabilea guvernarea viitoare. În primul rând, sprijinirea Guvernului Boc II, care fără grupul independenţilor nu ar fi avut niciodată numărul suficient de voturi. În al doilea rând, închiderea contestaţiilor care ar fi fost încercate de PSD şi PNL privind renumărarea voturilor – nu cele aprobate de CCR, ci cele anulate, care în nicio formă nu puteau să influenţeze rezultatul votului, chiar dacă toate ar fi fost în favoarea lui Geoană. Ci voturile de pe listele suplimentare, câteva sute de mii, probabil că voturile din Diaspora, dar în special voturile din procesele electorale inversate. PDL, care avea şi prefecţii şi toate ministerele, ministerul de Interne, a influenţat rezultatul votului prin respingerea contestaţiilor care se făceau de către PSD şi PNL vizând turismul electoral şi voturile inversate”, a mai spus Ruşanu.

Acasă la Gabriel Oprea ar fi fost inclusiv Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general, Florian Coldea, pe atunci prim-adjunct al directorului SRI, dar și George Maior, pe atunci director al SRI.

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus