Un ieșean mușcat de un maidanez a obținut 10.000 de lei despăgubire de la firma de salubrizare

Un ieșean mușcat de un maidanez a obținut 10.000 de lei despăgubire de la firma de salubrizare
Sursa foto: Pixabay

Compania de salubrizare a municipiului Iași este obligată de instanță să ofere despăgubiri de 10.000 de lei unui ieșean care a fost mușcat de maidanez. Pe 13 iunie 2020, bărbatul a fost mușcat de un câine maidanez, eveniment din cauza căruia a trebuit să ia antibotice, să facă vaccinul antitetanos și cel antirabic.

Un ieșean va primi desbăgubiri de 10.000 de lei după ce a fost mușcat de un maidanez

Ieșeanul a solicitat despăgubiri din partea Primăriei, dar instituția i-a transmis că gestionarea câinilor comunitari nu este sarcina sa, ci a firme de salubrizare, Salubris, conform Ziarul de Iași.

După ce a acționat în instanță compania de salubritate, judecătorii i-au dat dreptate reclamantului:

„Dincolo de prejudiciul material survenit ca efect al tratamentelor ce a fost nevoit să le urmeze, reclamantul a suferit şi un prejudiciu moral, constând în suferinţa provocată de muşcătura câinelui, frica încercată la momentul agresiunii, îngrijorarea firească cu privire la evoluţia leziunilor, precum şi disconfortul pricinuit de restrângerea posibilităţii de mişcare, acesta fiind obligat să poarte bandaje. În subsidiar, imaginea agresiunii repetate urmăreşte subconştientul victimei mult timp şi pot determina deformări la nivelul conştientului. Simpla deplasare în cadrul căreia se va întâni cu un câine fără stăpân poate deveni o problemă pentru care victima unui astfel de incident trebuie să îşi găsească curajul şi să-şi înfrângă stările anxioase”, a decis instanța.

Aceştia au obligat Salubris la plata a 10.000 de lei, ca despăgubiri. Deocamdată, compania a făcut apel.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe