Un lider al romilor cere instanţei ca regii Cioabă să nu mai poarte această titulatură şi coroanele

Un lider al romilor cere instanţei ca regii Cioabă să nu mai poarte această titulatură şi coroanele

Regele internaţional al romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu, a depus, joi, o cerere prin care solicită ca celor doi regi Cioabă de la Sibiu să li se interzică să mai poarte această titulatură şi coroanele.

„Am dat în judecată presupusa Casă Regală de la Sibiu pe care noi, rromii, nu o recunoaştem. Am strâns peste 3.500 de semnături după ce am avut un stabor de peste 400 de persoane. Am depus azi documentul la Tribunalul Argeş, noi contestăm dreptul celor doi de a purta coroanele deoarece nu au făcut şi nu fac bine romilor. Dânşii au un tribunal acolo al lor pe care-l caracterizez ca fiind «două fire, doua paie», el centrează, alt rege dă cu capul, fac între ei justiţie, ceea ce nu este OK. Problema este că pentru a lua o hotărâre la nivelul romilor din România trebuie să participe minim 300, 400 de oameni din etnie. V-am zis că dacă nu vom ajunge la o înţelegere cu ei ne vom adresa organelor statului român să facă lumină în acest caz”, a declarat Stănescu, citat de Mediafax.

El a spus că Tribunalul Argeş ar trebui să interzică „total” Casei Regale din Sibiu să nu mai fie casă regală.

Reprezentanţii Tribunalului Argeş au înregistrat cererea şi spun că magistraţii Secţiei Civile vor decide dacă instanţa poate interveni în legile romilor şi poate lua o decizie, urmând ca solicitarea să fie declarată admisibilă sau nu.