Un minor afgan a încercat să intre ilegal în România. Băiatul de 17 ani era ascuns pe osia de la remorca unui TIR (FOTO)

Un minor afgan a încercat să intre ilegal în România. Băiatul de 17 ani era ascuns pe osia de la remorca unui TIR (FOTO)
Foto: Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean afgan, în vârstă de 17 ani, care încerca să intre ilegal în România, prin Vama Giurgiu, ascuns pe osia de la semiremorca unui autocamion ce transporta textile din Turcia pentru România și Serbia.

Poliția de Frontieră Giurgiu a precizat că minorul a fost preluat de autoritățile de frontieră bulgare pentru a fi continuate cercetările.

Poliția de Frontieră, detalii despre cazul minorului afgan care a încercat să intre ilegal în România

„În data de 04.10.2022, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion condus de un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani, care transporta textile din Turcia pentru România și Serbia. În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii autocamionului, o persoană de sex masculin”, spune Poliția de Frontieră Giurgiu.

Minorul nu avea documente de identitate asupra sa.

Foto: Poliția de Frontieră

„În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că tânărul depistat este cetățean afgan, în vârstă de 17 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii, când se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să cunoască acest lucru și intenționa să ajungă în Germania. Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a mai precizat Poliția de Frontieră Giurgiu.

Foto: Poliția de Frontieră
Urmăriți B1TV.ro și pe