Un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, inaugurat joi la Vicovu de Sus. Nicolae Ciucă se întâlnește cu premierul Ucrainei

Un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, inaugurat joi la Vicovu de Sus. Nicolae Ciucă se întâlnește cu premierul Ucrainei
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că la Vicovu de Sus, județul Suceava, va fi deschis de joi un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina. Cu această ocazie, el a precizat că va avea o întrevedere cu omologul său ucrainean, Denis Șmihal, cu care va discuta „aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile pe care țara noastră le ia în sprijinul guvernului ucrainean”.

Un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, la Vicovu de Sus

Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de miercuri, iar premierul a precizat că va inaugura vama alături de omologul său ucrainean, Denis Șmihal.

„O altă decizie este legată de o hotărâre de guvern prin care asigurăm, începând cu data de mâine, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina. Este vorba de punctul de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus. Voi avea o întâlnire cu premierul Ucrainei, împreună cu care voi participa la inaugurarea punctului de trecere a frontierei; de asemenea vom avea o întâlnire bilaterală în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile pe care țara noastră le ia în sprijinul guvernului ucrainean”, a declarat Nicolae Ciucă, conform transcriptului transmis de Guvern.

El a vorbit și despre continuarea lucrărilor de dezvoltare în porturile Constanța și Galați.

„Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanța și Galați. La Portul Constanța, discutăm investiții de peste 5 miliarde de lei, investiții care sunt în mod special destinate atât serviciilor publice, cât și dezvoltării componentei feroviare, fiind vorba de aproximativ 250 de kilometri de cale ferată, ceea ce asigură continuarea dezvoltării operaționale a Portului Constanța. La Portul Galați discutăm, de asemenea, despre investiții care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal”, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Portul Galați a căpătat o relevanță aparte, în acest moment, odată cu declanșarea conflictului din Ucraina și sprijinul pe care țara noastră l-a asigurat prin reoperaționalizarea căii ferate de la Galați la Giurgiulești, dar, în același timp, trebuie să vedem proiectul mare prin care  asigurăm conectivitatea prin fluviul Dunărea, între fluviile Dunărea și Rin. Ca atare, este o componentă de transport european, face parte dintr-un program de transport european și asigurăm toate premisele ca acest obiectiv să se îndeplinească. Vă mulțumesc foarte mult și vă doresc o zi bună!”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`