Un pescador românesc a observat o mină în derivă în largul Mării Negre. MApN anunță intervenția navei militare „Viceamiral Constantin Bălescu”

Un pescador românesc a observat o mină în derivă în largul Mării Negre. MApN anunță intervenția navei militare „Viceamiral Constantin Bălescu”
Foto simbol: Facebook @ Forțele Navale Române

Pescadorul românesc „Olimpus 1” a observat, luni dimineață, o mină în derivă în largul Mării Negre, travers de Capu Mindia, astfel că puitorul de mine și plase „Viceamiral Consantin Bălescu” efectuează o misiune de cercetare și intervenție în raionul martim respectiv și va acționa pentru neutralizarea minei, informează Ministerul Apărării Naționale.

Nava militară „Viceamiral Constantin Bălescu” intervine pentru neutralizare unei mine din largul Mării Negre, anunță MApN

„Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă. Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10”, se arată în comunicatul transmis luni de MApN.

Odată ajunsă la fața locului, nava militară va acționa pentru neutraliza minei.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia. Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției”, a mai precizat MApN.

Urmăriți B1TV.ro și pe