Un procuror a amendat doi polițiști care l-au sancționat pentru că depășise viteza legală: Magistratul i-a acuzat pe agenți că l-au făcut să întârzie la serviciu (VIDEO)

Un procuror a amendat doi polițiști care l-au sancționat pentru că depășise viteza legală: Magistratul i-a acuzat pe agenți că l-au făcut să întârzie la serviciu (VIDEO)

Un procuror a amendat cu câte 5.000 de lei doi polițiști care l-au oprit în trafic și l-au sancționat pentru că depășise viteza legală și avea ITP-ul expirat. Bărbatul susţine că ar fi întârziat la serviciu din cauza poliţiştilor şi consideră că amenda este o măsură justă pentru ca aceştia să înțeleagă gravitatea reținerii unui magistrat, informează B1 TV.

Procurorul Mihai Laurențiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, a decis să amendeze, la începutul lunii noiembrie, doi agenți de poliție care l-au oprit în luna iulie în trafic. Potrivit ordonanței semnate de procuror, polițiştii l-a oprit în trafic pentru că a depășit viteza legală și avea ITP-ul expirat, iar toată procedura de amendare și de îndepărtare a plăcuțelor de înmatriculare l-a făcut pe acesta să întârzie la parchet.

„Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar și altor polițiști de rea credință, prin puterea exemplului cu pretextul sancționării unor contravenții, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistrați, intimidarea magistraților sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împotriva oricăror cetățeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacție promptă”, se arată în ordonanța prin care polițiștii sunt amendați.

Potrivit documentului, magistratul a fost amendat de către polițiști, cu suma de 2.175 de lei. Mai mult procurorul susţine că a fost ironizat de agenţi iar la final a întârziat câteva ore la serviciu pentru că polițiștii au refuzat să îl transporte la Parchet, deși se deplasau tot spre Slobozia.

”În acest context, ținând cont de gravitate, aplicarea amenzii judiciare în cuantum maxim este o măsură strict necesară, menită să facă lucrătorii de poliție în cauză să conștientizeze gravitatea faptei de a reține un magistrat”, se mai arată în motivarea procurorului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă