Un român, reținut în Italia în dosarul tragediei celor 39 de migranți vietnamezi, găsiți morți într-un camion în Marea Britanie

Un român, reținut în Italia în dosarul tragediei celor 39 de migranți vietnamezi, găsiți morți într-un camion în Marea Britanie
captura video

Un român în vârstă de 27 de ani, a fost reținut în apropiere de Milano de către autoritățile italiene și Agenția Națională pentru Criminalitate, în cazul morții a 39 de migranți vietnamezi într-un container pentru camioane din Essex.

Zece adolescenți au fost printre victimele găsite într-un camion pe o zonă industrială din Grays, în Essex, în octombrie 2019, scrie news.sky.com.

Dragos Damian a fost acuzat de conspirație pentru încurajarea imigrației ilegale și încurajarea sau asistarea comiterii unei infracțiuni. Acțiunea a fost întreprinsă în temeiul unui mandat internațional de arestare, iar poliția din Essex așteaptă detalii despre înfățișarea în judecată a bărbatului.

Descoperirea cadavrelor din Greys la 23 octombrie 2019 a fost cea mai gravă tragedie a migranților din Marea Britanie. Victimele au murit când au rămas fără aer la temperaturi de până la 38,5C (101F), deoarece remorca a fost transportată din Belgia până la docurile Purfleet.

Șoferul TIR-ului în care au murit migranții, Maurice „Mo” Robinson, a fost condamnat la închisoare pe viață.