Un sat din România are un singur proprietar. Cât a plătit un om de afaceri pentru zeci de case și sute de hectare de pământ

Un sat din România are un singur proprietar. Cât a plătit un om de afaceri pentru zeci de case și sute de hectare de pământ
Un sat din România are un singur proprietar. Sursa: Freepik

În urmă cu câțiva ani, un sat din România era recunoscut pentru faptul că avea un singur locuitor. Ulterior, satul Roșia, situat la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, a fost cumpărat de un om de afaceri care s-a născut aici.

Sute de hectare de teren și zeci de case au fost cumpărate cu o sumă modică, echivalentul unui apartament. Pentru că nu a vrut să lase locul în ruină, omul de afaceri a făcut câteva investiții și a dezvoltat ecoturismul în regiune, potrivit spynews.ro.

Un sat întreg, deținut de o singură persoană

Odată cu apariția fabricilor la Orăştie, aproape tot satul a fost abandonat de locuitorii săi. Până de curând, un bătrân de 77 de ani a fost singura persoană care mai locuia în sat.

Un afacerist născut aici a hotărât, în urmă cu 10 ani, să renoveze casa părintească, moment în care mai multe proprietăți au început să fie scoase la vânzare. Ușor-ușor, afaceristul a devenit singurul proprietar al celor 12 case și 300 de hectare de pâmânt din satul Roșia.

Pentru a deveni proprietarul întregului sat, bărbatul a plătit suma de 400.000 de lei, echivalentul a 81.000 de euro. Ulterior, acesta a mai făcut câteva investiții suplimentare pentru a dezvolta conceptul de „ecoturism” în regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe