Unul dintre oamenii de bază ai clanului Cămătarilor, extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa pentru proxenetism

Unul dintre oamenii de bază ai clanului Cămătarilor, extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa pentru proxenetism
Foto: qmagazine.ro

Costel Urzica, unul dintre oamenii de baza ai clanului Cămătarilor, a fost adus în ţară, vineri, de la Frankfurt, pentru executarea unui mandat de zece ani de închisoare pentru proxenetism.

Pedeapsa a fost primită în dosarul în care au fost condamnaţi, în luna mai, fraţii Ion şi Vasile Balint.

Potrivit Poliţiei Române, Costel Urzică, în vârstă de 31 de ani, a fost adus în România, sub escortă, de ofiţeri ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

El este acuzat că a făcut parte din gruparea organizată de fraţii Cămătaru, fiind unul dintre locotenenţii grupării. Costel Urzică a fost prins la Frankfurt, la jumătatea lunii mai, în timp ce se afla în acelaşi autoturism cu Sile Cămătaru.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai.

Nuţu Cămătaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare, s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat în 14 iunie din Penitenciarul Jilava. La rândul său, Sile Cămătaru, condamnat la 13 ani de închisoare pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, a fost adus în ţară, din Germania și încarcerat la sfărșitul lui iulie.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)