Valeriu Gheorghiță: 9.394 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum, în România (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: 9.394 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum, în România (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Peste 9.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 la nivel național din data de 2 iunie, când a început imunizarea pentru această categorie de vârstă, și până în prezent, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare din România.

Câți copii au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum, la nivel național

Cei mai mulți adolescenți au fost vaccinați în Capitală, a precizat medicul militar.

”Pe 2 iunie a început activitatea de vaccinare și pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Până astăzi, 8 iunie, ora 12.00, au fost vaccinați 9.394 de copii, cei mai mulți fiind în municipiul București (2.315), urmat de județul Cluj (856), Ilfov (439), Timiș (433) și Iași (370)”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a prezentat și situația din alte state europene au început sau se pregătesc să înceapă imunizarea adolescenților.

”La nivelul celorlalte țări ale Uniunii Europene, Franța va începe activitatea de vaccinare pentru această grupă de vârstă pe data de 15 iunie, Germania și Polonia au declarat ă au început pe data de 7 iunie, de asemenea, Lituania va începe în decursul lunii iunie, iar Austria își propune ca până la sfârșitul lunii august să atingă peste 340.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani ca obiectiv de vaccinare. Ungaria a început să vaccineze tinerii între 16 și 18 ani de la mijlocul lunii mai. Fiecare țară are propria strategie de vaccinare, iar progresiv, grupele de vârstă eligibile sunt incluse în programul de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: 9.394 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum, în România

Ultima oră
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)