Valeriu Gheorghiță: Vom imprima din nou pe certificatul de vaccinare data expirării pentru ca oamenii să știe cât se poate de clar că nu este vorba despre vaccinuri expirate (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Vom imprima din nou pe certificatul de vaccinare data expirării pentru ca oamenii să știe cât se poate de clar că nu este vorba despre vaccinuri expirate (VIDEO)
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Sursa foto: Facebook

Autoritățile vor imprima din nou data de expirare a serului anti-COVID-19 pe certificatul de vaccinare, astfel încât oamenii să știe cât se poate de clar că dozele folosite nu sunt expirate, a anunțat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, în conferința de presă de marți.

Valeriu Gheorghiță, precizări despre reimprimarea datei de expirare pe certificatul de vaccinare

„Vom reimprima din nou pe certificatul de vaccinare, pe adeverinţă data expirării. În momentul în care s-a introdus şi doza trei pe adeverinţa de vaccinare, având în vedere că în prima etapă au fost foarte multe confuzii, populaţia a înţeles că data expirării înseamnă data expirării protecţiei vaccinului sau data expirării adeverinţei, am considerat că poate nu mai este util să imprimăm această dată a expirării lotului de vaccin. Am revenit asupra acestei decizii şi ea va fi în zilele următoare reimprimată pe adeverinţă, aşa încât pentru fiecare lot în parte să existe această dată de expirare pentru ca oamenii să ştie cât se poate de clar că nu este vorba de vaccinarea cu vaccinuri care sunt expirate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Coordonatorul campaniei a vorbit și despre situația persoanelor care s-au imunizat în afara țării cu seruri neautorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, cum sunt Sinovac și Sputnik.

„În aceste situaţii, la cerere, persoanele respective se pot revaccina, practic îşi reiau schema de vaccinare după minim 30 de zile de la completarea schemei pe care au efectuat-o cu acele tipuri de vaccinuri”, a menționat oficialul.

De la debutul campaniei, la nivel național au primit măcar o doză circa 5,8 milioane de persoane, conform bilanțului transmis luni seară de autorități.