Valeriu Zgonea: Este suficient timp pentru ca oricine să poată adopta câinii comunitari (VIDEO)

Valeriu Zgonea: Este suficient timp pentru ca oricine să poată adopta câinii comunitari (VIDEO)

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, la sfârșitul ședinței de plen de marți, că românii au suficient timp pentru a adopra câinii comunitari înainte ca aceștia să fie eutanasiați.

De la șapte zile, astăzi avem aproape 21 de zile lucrătoare în care orice român care dorește să adopte un câine se poate adresa autorității locale. Adopția este gratuită”, a declarat Zgonea.

Îmi doresc ca administrația locală să ridice standardul de viață al cetățenilor. Una dintre obligații este aceea de a curăța străzile de câini. Nu mai vreau să mai văd câini pe străzi. Vreau un oraș european”, a mai spus el.

În același timp, Zgonea a precizat că proiectul urmează să fie promulgat de președintele Traian Băsescu.

Proiectul de lege va fi promulgat de președintele Băsescu. Textul de lege, deciziile Curții ne obligă să umblăm numai pe anumite articole. Nu am dorit să eutanasiem niciun câine. Am dorit să găsim o perioadă în care iubitorii de animale să îi adopte. Vrem ca într-un an, un an și jumătate să nu mai avem câini pe străzi pentru a proteja viețile oamenilor. Nu mai există scuze din partea autorităților locale că nu pot gestiona această problemă”, a specificat președintele Camerei Deputaților.

Cred că autoritățile locale trebuie să găsească toate soluțiile pentru ca și noi să avem orașe ca în Europa, fără câini pe străzi”, a completat acesta.

Zgonea: Este suficient timp pentru ca oricine să poată adopta câinii comunitari

Embed: