Vameșii dețin ELEMENTUL SURPRIZĂ împotriva TRAFICANȚILOR de ȚIGĂRI! Sute de pachete depistate de Sid, câinele „antitabac” (FOTO)

Vameșii dețin ELEMENTUL SURPRIZĂ împotriva TRAFICANȚILOR de ȚIGĂRI! Sute de pachete depistate de Sid, câinele „antitabac” (FOTO)
Foto: Forensic Outreach

Vameșii au un nou aliat împotriva traficanților de țigări. Oricât de ingenioși ar fi, oamenii legii sunt cu pas înainte lor, în special acum că dețin elementul surpriză. În ultimul caz, polițiștii au reușit să aresteze un bărbat datorită unui câine pe nume Sid „antitabac” care i-a dejucat planul bărbatului. În ciuda faptului că el și-a schimbat mașina pentru a trece neobservat cu marfa de contrabandă, Sid nu a putut fi păcălit și i-a condus pe anchetatori direct la țigări, potrivitadevarul.ro.

Un bărbat a venit duminică seară la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, cu intenţia de a intra în România cu un autoturism Chevrolet, înmatriculat în Bulgaria.

„Deşi persoana în cauză a declarat că nu deţine produse accizabile, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport condus de acesta, deoarece aveau informaţii despre implicarea acestuia în traficul cu ţigări”, dezvăluie comisarul şef Valeriu Pera, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Sid, un câine „antitabac” a sărit în ajutorul autorităților, iar după câteva minute de „verificare”, patrupedul i-a semnalat inspectorului vamal Florin Moţăţăianu locul unde sunt ascunse ţigaretele. Era vorba despre 256 de pachete de ţigări aduse din Serbia.