Vaslui: O tânără de 16 ani a murit după ce i s-a făcut o anestezie pentru o operaţie de apendicită

Vaslui: O tânără de 16 ani a murit după ce i s-a făcut o anestezie pentru o operaţie de apendicită
Foto: evz.ro

Sfârşit tragic pentru o tânără de 16 ani din Vaslui. Aceasta a murit în spital, după ce i s-a făcut o anestezie. Fata fusese internată pentru o operaţie de apendicită. Medicii au descoperit că fata mai are şi o altă problemă de sănătate, pe care au încercat să o rezolve în cadrul aceleiaşi operaţii. Însă după intervenţia chirugicală, tânăra nu s-a mai trezit.

Tânăra a fost adusă în spital cu dureri în zona abdominală, iar medicii de la spitalul de urgenţă din Vaslui au decis că are nevoie de o intervenţie chirugicală. Ulterior, medicul chirug care a operat-o pe tânără a observat că aceasta are şi un chist şi a decis să îl elimine. Însă pentru aceasta intervenţie suplimentară a fost nevoie de o anestezie suplimentară.

La ecograf i-a spus că are și un chist pe ovar și la operație i-a spus că dacă tot o deschide și îi face apendicita, să îi scoată și chistul și probabil i-a băgat doza prea mare de anestezie și nu a suportat”, spune sora victimei.

La scurt timp după administrarea anestezicului, tânără a intrat în stop cardio respirator. Medicii au încercat să o resusciteze timp de patru ore, însă fără rezultat.

Cazul va fi trimis la Institutul de Medicină Legală în cursul zilei de luni pentru a se stabili cauza decesului.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă în acest caz. Acesta este cel de al doilea pacient al medicului anestezist de la Spitalul de urgenţă din spital, care moare pe masa de operaţii. În mai puţin de o săptămână un alt tânăr a decedat după ce acelaşi medic specialist i-a administrat o anestezie înainte de o operaţie pentru hernie de disc.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)