Vaslui: Pestă aviară confirmată în cazul celor 13 tone carne de pui puse sub sechestru într-un abator

Vaslui: Pestă aviară confirmată în cazul celor 13 tone carne de pui puse sub sechestru într-un abator
Foto: financiarul.ro

Suspiciunea de pestă aviară atipică a fost confirmată de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti în cazul celor 13.500 kilograme de carne de pui puse sub sechestru de autorităţile sanitare într-un abator din Vaslui.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, pe baza analizelor de laborator, prezenţa pestei aviare atipice la un lot de 13,5 tone de carne de pui puse sub sechestru în această săptămână într-un abator din Vaslui de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În aceste condiţii, autorităţile sanitare vasluiene au dispus către firma care deţine respectivul abator să distrugă întreaga cantitate de carne prin incinerare, cu o societate specializată în domeniu, informează Mediafax.

De asemenea, proprietarul abatorului va trebui să distrugă prin aceeaşi metodă şi cele 22 de tone de resturi de la puii sacrificaţi şi cei morţi din cauza bolii, care, la fel ca şi carnea de pasăre, au fost puse sub sechestru la acelaşi abator.

Peste 13 tone carne de pui, cu suspiciune de pestă aviară atipică, au fost puse sub sechestru la un abator din Vaslui de către autorităţile sanitar-veterinare, societatea fiind amendată cu 6.000 de lei pentru lipsa certificatului sanitar-veterinar de însoţire a puilor vii achiziţionaţi din Ialomiţa.

Tags: