Vești bune pentru pescari! Guvernul a anunțat noi măsuri de relaxare

Vești bune pentru pescari! Guvernul a anunțat noi măsuri de relaxare

Treptat, practicanții pescuitului recreativ scapă de restricții. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pregătit un nou ordin.

Interzicerea socializării și obligativitatea purtării măști au fost scoase din schemă, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii. Astfel, va fi modificat ordinul emis în urmă cu doar câteva zile.

„Pentru că azi discutăm despre un alt ordin care a plecat de la minister spre avizare la Ministerul Sănătăţii, am reformulat şi am scos câteva dintre articolele vechiului ordin, şi anume: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicea socializării. Apoi, administratorii vor permite prezenţa vizitatorilor prin perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligaţiile pescarilor recreativi, s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alţi pescari, purtarea măştilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit şi a rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat şi să respecte cu stricteţe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-şi stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a declarat Adrian Oros, minsitrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul unei conferință de presă.

Noul ordin de ministru a fost semnat în urma unor consultări cu administratorii amenajărilor piscicole, a anunțat joi, reprezentantul Guvernului României.

Măsuri stricte pentru pescari, după 15 mai

Bălțile pentru pescuit recreativ s-au redeschis pe data de 15 mai. Până în prezent, măsurile au fost destul de dure. Pescarii nu puteau fi însoțiți de mai mult de două persoane. De asemenea, toți perscarii trebuiau să respecte o distanță de minimum 10 metri și să poarte mască de protecție, cu excepția momentelor în care pescuiesc.

De asemenea, proprietarii bălților erau obligați să să pună la dispoziția pescarilor măști de protecție și substanțe dezinfectante. Ultimul ordin a fost publicat în Monitorul Oficial în ziua de marți, 2 iunie.

Crește numărul îmbolnăvirilor în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 238 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, un număr care se situează peste media ultimei săptămâni. În total, la nivel național, au fost înregistrate, până acum, 19.907 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Din totalul pacienților cu COVID-19, în secțiile de terapie intensivă sunt internate 153 de persoane. Bilanțul deceselor a ajuns la 1299. În același timp, de la debutul epidemiei, 13.919 de pacienți au fost declarați vindecați și externați din unitățile medicale.

„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, avertizează autoritățile.