Viața bate filmul: Românca acuzată că și-a omorât soțul italian. Victima, capul unui clan mafiot

Viața bate filmul: Românca acuzată că și-a omorât soțul italian. Victima, capul unui clan mafiot

Unul dintre cei mai temuți mafioți din Europa nu a scăpat de furia soției sale. Traficant de droguri, unul dintre liderii clanului mafiot ‘Ndrangheta, care acționa în Spania, a decedat în data de 9 iunie 2017, iar partenera sa de viață de la acea vreme este acuzată de omor.

Giuseppe Nirta este mafiotul care a fost împușcat și înjunghiat. Episodul s-a petrecut în momentul în care se întorcea acasă, în localitatea Aosta, provincia Aguilas, alături de soția sa, Cristina Elena Toma.

Cristina Elena Toma, în detenție. Presupușii făptași, eliberați

Moartea bărbatului în vârstă de 52 de ani a reprezentat un semnal de alarmă pentru autoritățile italiene și spaniole. 5 persoane au fost arestate, la 5 luni de la asasinatul lui Giuseppe Nirta. După mai multe luni petrecute în detenție, presupușii făptași au fost eliberați. Autoritățile nu au găsit dovezi care să-i incrimineze.

Româna Cristina Elena Toma însă, încă se află în arest. Ea susține faptul că fostul partener a fost ucis de un bărbat care s-ar fi ascuns într-o pădure din apropierea locului unde a fost săvârșită crima, informează Valledaostadlocal.

Declarațiile Cristinei Toma, în contradicție cu descoperirile anchetatorilor

În august 2019, la reconstituirea crimei, Cristina Elena Toma a declarat că în momentul în care a ajuns acasă cu Giuseppe Nirta, un bărbat cu glugă a tras mai multe focuri de armă. Femeia spune că s-a speriat puternic și a fugit spre pădure, unde s-a și ascuns. Aceasta a mai declarat că în acel moment, a telefonat un prieten, nu poliția.

Declarațiile româncei se află în contradicție cu ceea ce au descoperit polițiștii. Potrivit anchetei, pe cămașa și buzunarul pantalonilor Cristinei Elenas-ar fi descoperit urme de praf de pușcă. De asemenea, semnele lăsate în urma înjunghierii nu lasă de înțeles faptul că ar fi vorba despre fapta unui asasin profesionist. În aceste condiții, mărturiile femeii pierd puternic din credibilitate.

Cristina Toma, pusă sub acuzare pentru omor deosebit de grav

În plus, în presa internațională se precizează faptul românca ar avea relații cu elemente de crimă organizată din Piemont și Valle d’Aosta (Italia). Cele două zone menționate au fost frecventate de către Giuseppe Nirta timp câteva luni, înainte de moartea sa.

În urma anchetei realizate de polițiștii spanioli în colaborare cu carabinierii italieni și direcția anti-mafie din Torino, Cristina Elena Toma va fi pusă sub acuzare pentru omor deosebit de grav, după ce a fost arestată pentru complicitate.

Ultima oră
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)
15:23 - Cum va poate ajuta fima de servicii funerare sector 5 cu transportul la cimitir?
15:09 - Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru
15:06 - Guvernul, un nou proiect pentru recensământul urșilor din România. Ghinea: Numărătoarea populației de urs se va face prin metode digitale
14:47 - Ministerul Justiţiei a demarat procedura de selecție pentru mai multe posturi de conducere din DIICOT, DNA și Parchetul General / DIICOT nu mai are procuror-șef de aproape un an
14:47 - Ce a făcut Robert Glință în calificările pentru semifinala de 200 m spate, de la Jocurile Olimpice