Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, arestat preventiv pentru dare de mită și cumpărare de influență

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, arestat preventiv pentru dare de mită și cumpărare de influență
Foto: rfi.ro

UPDATE 18.00Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, Lăzar Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează B1 TV. Şi apar informaţii noi din dosar. Din referatul procurorilor aflăm că Iordache își exprima teama că DNA l-a filmat în momentul în care a dat plicul cu bani, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut în scopul intervențiilor pentru alocările bugetare către două spitale. Iordache este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă după ce a dat bani unui şef din ministerul Sănătăţii. Adică tocmai celui care l-a turnat la DNA.

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, Iordache Lazăr a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență, potrivit unui comunicat al DNA.

Iordache Lazăr va fi prezentat în cursul zilei de marți în fața judecătorilor Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit referatului procurorilor, ”în perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare. Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”.