Viceprimarul Capitalei, audiat la Parchetul General în dosarul violenţelor de la protest: Jandarmeria a acționat corect (VIDEO)

Viceprimarul Capitalei, audiat la Parchetul General în dosarul violenţelor de la protest: Jandarmeria a acționat corect (VIDEO)
Foto: europafm.ro

UPDATE:Aurelian Bădulescu a precizat la ieșirea de la audieri că nu a fost prezent în piață, dar cataloghează intervenția jandarmilor drept una corectă.

”Mie îmi e rău și poate leșin acum! Nu a existat un centru de comandă, ci o încăpere în care reprezentantul Prefecturii și al Primăriei trebuiau să ia decizii. Conform informațiilor pe care le aveam, am luat măsurile care trebuiau. Aveam date că urmau să existe violențe. E o chestiune speculativă, depășim o anumită limită a normalității. Paza era asigurată de cei de la SPP, am dedus că acea clădire e a SGG. La ora 4 dimineața am plecat acasă. Doamna prefect a fost cu mine mereu. M-au întrebat cine este organizatorul în scris. I-am spus că domnul Dide și domnul de la Timișoara sunt organizatorii. Procurorii vor să afle cine a instigat lumea și cine e vinovat de violențe și cine a adus lumea în Piață. Eu nu cred că Jandarmeria a greșit. A fost o luptă provocat, de tip Belfast, au scăpat Piața din mână pentru că violențele erau de neimaginat. Eu primeam informații de la Facebook. Eu nu am avut acces la deciziile de ordin operativ, pentru evacuarea Pieței. Eu aveam grijă de transportul public.”, a spus Aurelian Bădulescu, după audieri.

Întrebat ce alte atribuții a avut în afară de asigurarea transportului public, viceprimarul a răspuns: „atribuții culinare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost audiat la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul deschis după violențele de la mitingul Diasporei.

În aceeași cauză au mai fost audiați prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv. Numărul plângerilor depuse în acest dosar a depășit 650.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declarase că în 10 august, la ora 16.00, prefectul Capitalei şi viceprimarul Aurelian Bădulescu s-au prezentat în punctul de comandă din Piaţa Victoriei.

Bădulescu a admis că s-a aflat în Piață, dar spune că nu a fost în comandament şi nici nu a dat ordine.

”Am fost în piaţă. Toată lumea a fost. Cum a mers Orban, am fost şi eu. Am stat şi m-am uitat la lume, ce să fac. Nu am fost în comandament, nu am dat ordine. Noi nu avem atribuţii. Legea 550/2004 spune clar cine dă ordine şi în ce condiţii. Eu am fost în piaţă să văd dacă oamenii de la RATB au nevoie de ceva, că s-au luat măsuri de devierea circulaţiei. Când se iau măsurile astea eu trebuie să semnez pe nişte documente, mă ocup de RATB. Eu am avut treabă doar cu RATB-ul”, a declarat Aurelian Bădulescu, potrivit HotNews.

Ultima oră
23:11 - Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)