Victimele accidentului aviatic din județul Sibiu, comemorate la baza aeriană 71 din Câmpia Turzii (VIDEO)

Victimele accidentului aviatic din județul Sibiu, comemorate la baza aeriană 71 din Câmpia Turzii (VIDEO)
Foto: B1 TV

Trupurile a cinci dintre militarii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic, produs vineri în județul Sibiu, au fost aduse, duminică după-amiază, la baza aeriana 71 de la Câmpia Turzii.

Trupurile militarilor au fost aduse de la Sibiu cu un avion Spartacus. Pe pistă a avut loc un ceremonial militar și religios la care au asistat familiile celor decedați, personalul bazei și oficialități locale din Câmpia Turzii și Turda, slujba de pomenire fiind oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

Cei cinci militari ale căror trupuri au fost aduse de la Sibiu sunt Arthur Grigore Palfi, Vasile Marian Gădălean, Rareș Cosmin Moldovan, Dorin Fodor și Constantin Dorin Filip.

Arthur Palfi şi Rareş Moldovan vor fi înmormântaţi luni, la ora 11.00, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca, Dorin Fodor la Țaga, judeţul Cluj, marţi la ora 11.00, Vasile Gădălean la Bonţida, judeţul Cluj, marţi, la ora 13.00, şi Constantin Dorin Filip, la Târnăveni, judeţul Mureş, marţi la 13.00.

Tot duminică după-amiază trei camioane au plecat spre Slatina, Piteşti şi Alba Iulia, transportând trupurile a trei dintre militari.

Un ceremonial religios a avut loc, duminică, în jurul orei 14.00, pe platoul Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde au fost duse sicriele cu tupurile neînsufleţite ale celor opt militari morţi în accidentul aviatic de lângă Stejăriş, la eveniment asistând preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi ministrul Mircea Duşa.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Victimele accidentului aviatic, comemorate la baza aeriană 71