Victor Ponta: Ambasadorii noștri sunt încă prea timizi pentru a promova interesele economice ale României (VIDEO)

Victor Ponta: Ambasadorii noștri sunt încă prea timizi pentru a promova interesele economice ale României (VIDEO)
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a participat miercuri dimineață la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, cu tema „România și provocările de securitate la limitele spațiului european și euro-atlantic. Riscuri, oportunități și acțiune diplomatică”. Cu această ocazie, premierul a vorbit despre așteptările pe care le are Guvenrul de la ambasadorii români trimiși în lume.

„Liniile de politică generală nu mai trebuie schimbate. Eu am câteva priorități, la care vă cer să fiți mult mai activi. Toți reprezentanții României, vă rog să continuați să spuneți că prioritatea absolută a României este Republica Moldova. Tocmai vin de la Chișinău. Are nevoie Republica Moldova de sprjinul nostru, inclusiv diplomatic. Vă rog să vă bateți pentru intersele Republicii Moldova la fel cum vă bațeti pentru interesele României”, le-a cerut Victor Ponta ambasadorilor români.

”Vă rog să mă sprijiniți în ceea ce privește colaborarea regională. Avem vecini cu care suntem doar vecini și ar trebui să fim prieteni. Aș vrea să fim un partener și un prieten regional care arată seriozitate, care arată interes. Rolul nostru regional este important. Toți vecinii sunt parteneri economici, politici, cu care trebuie să ne coordonăm”, a mai spus premierul.

”În al treilea rând, vreau să mă sprijiniți pe ceea ce înseamnă diplomație economică. Rolul Guvernului este de a găsi oportunități de dezvoltare economică. Vreau să vă rog să faceți ce fac ambasadorii acreditați la București, care mă caută de fiecare dată, mai ales pe probleme de colaborare economică. M-am plâns că ambasadorii noștri sunt încă prea timizi pentru a promova interesele economice ale României. Și aici mă refer și la țări din afara Uniunii Europene. Turcia este principalul partener din afara UE. Cred că rolul dumeanvoastră de a sprijini companiile românești și investițiile străine în România este foarte important”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta: Ambasadorii, prea timizi pentru a promova interesele economice ale României