Victor Ponta: „Acest Guvern de iresponsabili și analfabeți aplică în România politicile populiste și falimentare. Rezultatele vor fi la fel ca în Venezuela”

Victor Ponta: Acest Guvern de iresponsabili și analfabeți aplică în România politicile populiste și falimentare. Rezultatele vor fi la fel ca în Venezuela

Într-o postare de pe Facebook, de marți, fostul prim-ministru Victor Ponta a criticat măsurile economice anunțatede Guvern,a acuzat-o pe Viorica Dăncilă de miciuna și Guvernul de „populism”.

„Doamna Viorica Dancila a mintit chiar in Parlament spunand ca “nu va introduce nicio taxa noua” – la votul pentru investirea Guvernului! Va mai mira? Va mai enerveaza?

Si inca o minciuna gogonata : au spus mereu ca au incasari mari la buget si bani pentru toate proiectele ! Daca e asa de ce sunt asa disperati sa puna taxe peste taxe? De ce suntem aproape de Craciun si nu avem nici macar proiectul pentru Bugetul pe 2019? Va mai mira? Va mai enerveaza?”, a scris președintele partidului PRO România pe Facebook.

Deputatul independent a mai dat de înțeles și că noile taxe ar fi fost introduse în lipsa unui studiu de impact.

„Orice taxa suplimentara se introduce dupa un studiu de impact facut de specialisti si dupa o dezbatere publica in care cei vizati sa fie macar consultati / la noi Guvernul introduce taxe la doua zile dupa discursul de duminica a lui Dragnea”

De asemenea, președintele PRO România a indicat că impactul taxelor va fi simțit, în cele din urmă, tot de către populație.

„Credeti ca bancile, companiile din energie si telecomunicatii vor pune aceste taxe din buzunarul lor ( mai ales ca vin total impredictibil si fara niciun dialog )? Sa fiti siguri ca le vor pune in costul creditelor si al facturilor catre firme si populatie / deci dvs. o sa platiti indirect toate taxele lui Dragnea”

Nu în ultimul rând, el a caracterizat politica Guvernului drept „populistă”, în contextul în care statul este deja principalul client al băncilor.

„Cat de populist ( era sa scriu idiot) poti sa fii vorbind de “taxa pe lacomie” a bancilor cand tu ca Guvern trebuie sa te imprumuti de la banci 6 miliarde de Euro anual doar pentru deficitul bugetar actual ( plus multe alte miliarde pentru rostogolirea datoriei publice)! O sa stea Teodorovici cu caciula in mana la mila bancilor “lacome” si o sa primeasca bani cu dobanda mai mare – iar imprumuturile si dobanzile o sa le platim noi si copiii nostri/ si o nedumerire : CEC sau Banca “Transilvania” ( banci romanesti – prima chiar detinuta de Stat) sunt si ele “lacome”??? Cu populisme gretoase nu faci decat sa strici lucrurile.

Stabilitate si predictibilitate = cuvintele cheie pentru toti investitorii romani si straini care platesc salarii si taxe, fac export , productie si servicii si stau la baza dezvoltarii tarii! Ce stabilitate si predictibilitate ofera azi Romania? De ce sa nu mearga toti acestia catre tarile din jurul nostru conduse de oameni cu mintea la ei?

Taxele apar la 1 Ianuarie ( si cresterile la facturi care urmeaza) – dar pensiile se indexeaza doar la 1 Septembrie!!! De ce?

Victor Ponta a și comparat măsurile luate de Guvernul Dăncilă cu cele aplicate de Hugo Chaves în urmă cu mai mulți ani în Venezuela, și care au introdus statul într-o criză socială, economică și politică fără precedent. Venezuela având în momentul de față oinflațieraportată la cifra aproximativă de 1.300.000% –banii nemaiavând practic nicio valoare.

„Acest Guvern de iresponsabili si analfabeti aplica in Romania politicile populiste si falimentare ale lui Hugo Chavez- rezultatele vor fi la fel ca in Venezuela! Iar Propaganda de la televizor platita din banii lui Dragnea nu o sa ne tina de foame!”, a mai scris Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe