Victor Ponta, despre legăturile lui Dragnea cu Tel Drum: Un caz mai mare de corupție mai mare în ultimii 28 de ani nu există

Victor Ponta, despre legăturile lui Dragnea cu Tel Drum: Un caz mai mare de corupție mai mare în ultimii 28 de ani nu există

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni seară că, dacă ar ieși la iveală documente privind legătura lui Liviu Dragnea cu Tel Drum, am asista la cel mai mare caz de corupție din ultimii 28 de ani.

Referindu-se la dezvăluirile jurnaliștilor de la Rise Project, care au intrat în posesia unor documente găsite într-o valiză pe un teren din Teleorman, liderul Pro România a spus că dacă ar fi publicate documentele cu pricina, ar fi dovada existenței unui ”stat mafiot” în România.

„Nu am primit informații de la SRI. DNA, după cum vedeți, nu face nimic. Dacă aceste documente le-au găsit niște jurnaliști și le vor prezenta va fi prima dată de când noi știam ce vorbeau oamenii. Că venea x și spunea: «m-a chemat Dragnea și mi-a zis că trebuie să câștige Teldrum». Eu îl chemam pe Dragnea: «Liviu, ai făcut tu asta?» «Nu, nu, nu, e un mincinos ăla. Nu-l crede.» După care venea și-mi zicea: «Uite, CNADNR-ul nu plătește plătește facturile la Teldrum. Suntem amărâți». Și îl întrebam: «Ești tu?» «Nu, niște prieteni.» Deci de la ce eu am aflat din ce vorbeau oamenii și niciodată n-am avut documente și dacă se ajunge la documente atunci într-adevăr de la nivel de zvon ajungem la a proba. (…)

Asta arată un sistem mafiot prin care bani publici de a dezvolta administrația se duceau la acești primari și președinți de CJ, prieteni cu domnul Dragnea de vânătoare și altceva, câștigau și banii se întorceau. Eu prima dată când am văzut documente a fost la povestea cu lacul Belina. Am semnat și eu hotărârea de Guvern și am zis că nu cred că Dragnea e atât de nebun să ia lacul de la Guvernul să-l dea la Teldrum. Dar după ce am văzut documentul mi-am dat seama că așa e. Dacă lucrurile merg și există documente o să aflăm de un cartel. Nu e scos din filmul Narcos cu Escobar. E din România.

Un caz mai mare de corupție mai mare în ultimii 28 de ani nu există. Vorbim de sute de milioane făcuți cu statul”, a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.