`Viorica Dăncilă devastează pentru a doua oară Sala Tronului`: Premierul organizează, DIN NOU, o masă pentru oficialii străini, în sala unde a fost depus trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (FOTO, VIDEO)

`Viorica Dăncilă devastează pentru a doua oară Sala Tronului`: Premierul organizează, DIN NOU, o masă pentru oficialii străini, în sala unde a fost depus trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (FOTO, VIDEO)
Foto: facebook.com/marilena.rotaru

UPDATE:Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, istoricul Alexandru Muraru a declarat că este vorba despre ”o pervertire a simbolurilor naționale”. Totul, din ”disperarea Guvernului ”de a atrage bunăvoința înalților oficiali europeni”.

”Niciodată de când a început această președinție rotativă nu s-a întâmplat ca dineul de lansare a președinției Consiliului UE să aibă loc într-un loc cu asemenea semnificații. Nici Franța nu a făcut asta în Domul Invalizilor, nici Germania nu a făcut asta în Catedrala din Koln, deci cred că este nu doar o gafă, ci este o pervertire a simbolurilor naționale, în diperarea Guvernului României de a atrage bunăvoința înalților oficiali europeni. Fără voia lor și fără să cunoască acest lucru, acești oameni vor lua parte la ora 21.00 la acest dineu.

Este cunoscut faptul că există o sufragerie care are forma sălii tronului, dar care se află la subsol și este foarte bine amenajată și arată foarte bine și este pregătită pentru astfel de evenimente, dar Guvernul a ținut să facă acest lucru aici, unde regii României au depus jurământul și unuele dintre cele mai solemne evenimente au avut loc.

E o marcă a lipsei de bun simț și de nesocotire a valorilor naționale. Sala Tronului este administrată în momentul de față de Muzeul Național de Artă al României, care se află în subordinea Ministerului Culturii și care, pe 17 decembrie, a făcut o paranghelie acolo cu dans, un soi de gală organizată de Fashion TV. Iar Familia Regală care tot pe 17 decembrie solicitase Sala Tronului pentru o ceremonie care are loc în fiecare an pentru primirea corpului diplomatic acreditat la București a fost refuzată pe motivul că se semnase un contract și Ministerul Culturii nu putea da înapoi de la acel contract semnat cu un operator privat.

După știința mea, în ultimii ani s-au organizat acolo și botezuri și nunți pentru că există un ordin al Ministerului Culturii și un regulament de organizare și funcționare privind închirierea Sălii Tronului, dar care spune că aceasta poate fi închiriată doar pentru evenimente cu caracter cultural, nu pentru evenimente private. Nici evenimentul care se organizează în această seară nu se încadrează în acest tipar”, a declarat Alexandru Muraru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România preia oficial președinția Consiliului Uniunii Europene, joi, în cadrul unui eveniment organizat la Ateneul român, unde vor fi prezenți, printre alții, președintele Comisiei Europene, cel al Parlamentului European și cel al Consiliului European.

Tot joi seară, premierul Viorica Dăncilă va organiza o masă pentru toți acești oaspeți de rang înalt, dineu care va avea loc chiar în sala tronului de la Palatul Regal, locul în care a fost depus catafalcul cu sicriul Regelui Mihai, potrivit unui informații publicate pe Facebook de jurnalista Marilena Rotaru.

„Viorica Dăncilă devastează diseară pentru a doua oară Sala Tronului! Programul guvernamental de spurcare a simbolurilor sfinte ale acestui neam, continuă glorios! Se opune cineva??? Vreun glas de opoziție politică? Există așa ceva în România?!”, a scris Marilena Rotaru pe Facebook, unde a publicat și o imagine cu masa care este pregătită pentru cina de joi seară.

Nu este prima dată când Guvernul României alege Sala tronului drept locul în care să organizeze o masă pentru delegații străine.

În luna noiembrie a anului trecut, un prânz a fost oferit cu ocazia primirii unei delegaţii a Parlamentului European, tot în Sala Tronului din Muzeul Naţional de Artă, fix în locul în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, evenimentul de atunci provocând valuri re revoltă în spațiul public.

Foto:facebook.com/marilena.rotaru

Foto:facebook.com/marilena.rotaru