Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim: Vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte

Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim: Vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte

Viorica Dăncilă a anunțat vineri că în urma controverselor legate de mutatea Ambasadei României în Israel la Ierusalim, că există un memorandum în acest sens și că acesta va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis.

”Am confirmat ca acest memorandum există și vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte. Când vom ajunge la un numitor comun, atunci vom face public documentul. S-a știut despre acest document, a apărut înainte de a fi votat în ședința de guvern. În rest, nu vă pot spune ceea ce este în document”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat joi seară că Guvernul Dăncilă a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a transmis că nu a fost consultat în legătură cu acest demers care, în opinia sa, ”nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare”.

O reacție a venit și din partea Ministerului Afacerilor Externe care a precizat într-un comunicat de presă că a început un proces de analiză și evaluare cu privire la relocarea Ambasadei.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)