Virgil Măgureanu, fost director al SRI, a fost audiat în dosarul Mineriadei (VIDEO)

Virgil Măgureanu, fost director al SRI, a fost audiat în dosarul Mineriadei (VIDEO)
Foto: ziuanews.ro

Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, a fost audiat joi în dosarul Mineriadei, informează B1 TV. În acest dosar, Măgureanu a fost pus sub învinuire în octombrie 2015 pentru crime împotriva umanităţii. La ieşirea de la audieri, fostul şef al SRI nu a vrut să facă declaraţii.

În dosarul Mineriadei, fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu este acuzat de crime împotriva umanităţii alături de Ion Iliescu şi fostul premier Petre Roman. Potrivit procurorilor militari care au redeschis dosarul, cei trei sunt suspectati că au chemat minerii la București și au încurajat agresiunile. Patru persoane au murit atunci, iar alți peste 1.000 de oameni au fost bătuți crunt.

Cercetările în cazul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 au fost reluate după ce, într-o decizie din septembrie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stipulat că România este obligată să continue investigaţiile în acest dosar şi să facă dreptate victimelor crimelor împotriva umanităţii, indiferent de timpul scurs de la săvârşirea acestora.

Virgil Măgureanu, fost director al SRI, a fost audiat în dosatul Mineriadei

#DIRECT_ONE_fvgtfw#