Virgil Popescu, avertisment pentru furnizorii de energie: „Se va lăsa cu amenzi mult mai mari și sunt convins că nu se va mai greși”

Virgil Popescu, avertisment pentru furnizorii de energie: „Se va lăsa cu amenzi mult mai mari și sunt convins că nu se va mai greși
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Ministrul Virgil Popescu, de la Energie, a comentat miercuri, 12 ianuarie, pe marginea creșterii explozive a facturilor la energie. Oficialul Guvernului a declarat că are în vedere un proiect legislativ prin intermediul căruia furnizorii să fie sancționați mai aspru.

Mai exact, Popescu a declarat că marile companii care furnizează energie și facturi greșite, mai scumpe, ar putea fi sancționate cu un anumit procent din cifra de afaceri. Cel mai probabil, în jur de 5%.

Ministrul PNL a explicat că și în noiembrie, și în decembrie au fost emise facturi „umflate” artificial.

„Să vedem, la o factură, două, trei, ei au emis milioane de facturi către clienți, în mod eronat (…)

Acum ne gândim să punem în legea specială sancțiune pentru că cei care nu respecta legea, efectiv”, a declarat Popescu.

Furnizorii frauduloși ar putea rămâne fără licențe

Ministrul Energiei susține că există deja legislație pentru amendarea companiilor frauduloase. Mai mult, acestora li se poate chiar retrage licența de funcționare.

„Legea Energiei permite și acest lucru, pentru abateri repetate. Avem texte legale, dar trebuie puse în practică. Poți să-i dai sacțiuni, să nu mai facă acest lucru și să-i retragi licența, ulterior”, a mai transmis ministrul.

În opinia lui Popescu, furnizorii de energie sunt principalii vinovați pentru explozia facturilor.

„Furnizorii sunt vinovați, iar cum au fost sesizate autoritățile, după o săptămână, au reacționat. Și ANRE, și ANPC. 

Trebuie să vedem și dacă a fost o înțelegere pe prețuri (n.r. – între furnizori).

Sper să nu fi greșit intenționat, pentru că și eu mă gândesc la asta.

Se va lăsa cu amenzi mult mai mari și sunt convins că nu se va mai greși”, a mai transmis Popescu într-o conferință de presă.