Vlad Cosma, audiat la Parchetul General: Am depus foarte multe probe. Sunt dispus să merg la testul poligraf

Vlad Cosma, audiat la Parchetul General: Am depus foarte multe probe. Sunt dispus să merg la testul poligraf

Fostul deputat Vlad Cosma s-a prezentat marţi în faţa procurorilor de la Parchetul General unde a depus noi probe privind plângerea făcută la adresa DNA Prahova privind felul în care procurorii de aici instrumentau dosarele penale.

„Am depus foarte multe (nr. probe) și fiind foarte multe, nu am avut timp să le discutăm. Pe măsură ce avansăm și le discutăm. Aș fi vrut să vă dau un răspuns la maniera că sunt dispus să merg la testul poligraf cu acești domni, dar ținând cont de ceea ce am văzut și de ceea ce am trăit, nu mai am încredere. Mă gândesc că poate exista și acest moment, o confruntare. Dacă vor fi acuzați și trimiși în judecată, va trebui să merg la instanță să-mi susțin declarațiile. Sunt pregătit și mă aștept la acest lucru”, a declarat Vlad Cosma la sediul Parchetului General.

Vlad Cosma, fiul fostului şef al CJ Prahova, a lansat un uriaş scandal, prin prezentarea unor presupuse convorbiri între el şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu. Dezvăluirile lui Vlad Cosma arată că, din punctul său de vedere, procurorii DNA Ploieşti ar fi încercat să planteze, cu ajutorul lui, probe într-un dosar ce îi vizează pe Sebastian Ghiţă şi pe Victor Ponta – probe pe care însuşi Ghiţă şi le-a asumat, fiind vorba de înscrisuri.

Pe de altă parte, procurorii spun că interceptările prezentate de Vlad Cosma fac parte dintr-un colaj bine pus la punct, în condiţiile în care ar exista deja la DNA un dosar privind acuzaţii de şantaj la adresa apropiaţilor lui Cosma. Ei susţin că ar fi existat un plan de compromitere a procurorilor anti-corupţie, inclusiv a şefei DNA şi au prezentat stenograme în acest sens.