Vlad Voiculescu: Medicii de alte specialităţi pot îngriji pacienţi COVID-19. Ei nu vor fi răspunzători pentru eventuale daune, în condiţiile respectării protocoalelor (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Medicii de alte specialităţi pot îngriji pacienţi COVID-19. Ei nu vor fi răspunzători pentru eventuale daune, în condiţiile respectării protocoalelor (VIDEO)

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că medicii de alte specialităţi decât boli infecţioase sau terapie intensivă vor putea îngriji pacienţii COVID-19. Ei „nu sunt răspunzători pentru daune şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii desfăşurate, în condiţiile respectării protocoalelor”, a precizat ministrul.

Vlad Voiculescu, despre lipsa de personal medical în tratarea pacienților COVID-19 și soluția găsită

La finalul ședinței de Guvern de joi, ministrul Sănătății a precizat că principala problemă nu ține de numărul de paturi în secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID-19, ci de personalul specializat în îngrijirea acestor pacienți, care e insuficient.

Voiculescu a mai spus că legea îi face pe anumiți medici, de alte specialități, „să se teamă de eventuale consecinţe ale unui lucru pe care vorsă-l facă: să ajute în secţiile ATI sau acolo unde sunt îngrijiţi pacienţi COVID-19”.

Vlad Voiculescu: Medicii de alte specialităţi pot îngriji pacienţi COVID-19. Ei nu vor fi răspunzători pentru eventuale daune, în condiţiile respectării protocoalelor

Prin urmare, ministrul Sănătății a anunțat modificarea Legii 55 prin Ordonanță de Urgență: „Am stabilit că, pe durata stării de alertă, alte specialităţi medicale decât cele de infecţionişti, ATI-şti, pot veni în ajutorul colegilor lor, cu respectarea protocoalelor de practică medicală care sunt aprobate prin Ordin al Ministerului Sănătăţii”.

Vlad Voiculescu a precizat apoi că acești medici nu vor fi răspunzători pentru eventuale daune, condiția fiind să respecte întocmai protocoalele medicale: „Medicii respectivi nu sunt răspunzători pentru daune şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii desfăşurate în condiţiile respectării protocoalelor. Dacă protocoalele medicale sunt respectate, nu avem niciun fel de teamă”.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că a fost aprobată și instituirea cadrului legal în vederea testării COVID-19 în farmacii.

Urmăriți B1TV.ro și pe