VULTUR PLEȘUV cu plăcuță de identificare din Bulgaria, CĂZUT într-o ogradă din Constanţa!

VULTUR PLEȘUV cu plăcuță de identificare din Bulgaria, CĂZUT într-o ogradă din Constanţa!

Vremea bulversează păsările! Situaţie inedită la Constanţa unde un vultur pleșuv, având două plăcuțe de identificare pe corp, a picat de oboseală în curtera unui localnic din comuna Gârliciu, scrie EVZ.

Pasărea, de peste un metru lungime, se află sub îngrijirea localnicului din Gârliciu, de marţi, când s-a trezit cu ea în curtea acoperită de zăpadă.

După ce a văzut că vulturul avea două plăcuțe de identificare, cu indicativul K4N și două numere de telefon, omul a contactat autoritățile care au luat legătura cu Asociația pentru Protecția Animalelor, Constanța.

Aceştia au luat legătura cu persoana care a răspuns la numărul de telefon găsit pe crotal, şi au descoperit cu uimire că e vorba de o asociație din Bulgaria care se ocupă ce resălbăticirea vulturului pleșuv.

Pasărea nu este rănită, căzând, probabil, din cauza oboselii și a lipsei de hrană. A mâncat tot ce i-a oferit localnicul, pește, salam, carne. Vulturul pleșuv este o păsăre mare, puternică, cu gât golaș și care, de obicei, se hrănește cu hoituri de animale.

Ineditul musafir aerian va fi preluat de voluntarii de mediu și transportat la punctul de frontieră româno-bulgar pentru a fi predată responsabililor bulgari ai proiectului.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei