Zeci de constănţeni au rămas fără căldură și apă caldă de Crăciun

Zeci de constănţeni au rămas fără căldură și apă caldă de Crăciun
Foto:click.ro

Crăciun rece, la propriu, pentru zeci de constănţeni, care au rămas fără căldură și apă caldă. Oamenii au fost debranșați şi nu înţeleg de ce au ajuns în această situaţie, pentru că, susţin ei, şi-au plătit facturile, informează B1 TV. De cealaltă parte, conducerea RADET Constanţa susţine că Asociaţia din care fac parte, are datorii foarte mari şi nu a venit să eşaloneze plăţile.

”Suntem pensionari, care ne plătim la zi, suntem oameni bolnavi şi în ajun de Sărbători am ajuns să stăm în frig, să nu ne putem spăla, să nu ne putem face treburile aşa cum se cuvine”, a  susținut o locatară.

Pe lista afișată la intrarea în scara blocului din Constanța, figurează doar trei datornici, iar suma cea mai mare care ar trebui achitată este de aproximativ 2.000 de lei.

Administratorul blocului susține că restanțele înregistrate la RADET aparțin locatarilor de la celelalte imobile care au făcut parte din Asociația 237, de care s-au separat în urmă cu câțiva ani. Numai că datoria a rămas.

Pe de altă parte, RADET nu recunoaște această divizare a Asociației, pe motiv că nu au fost urmați toți pașii legali: ”Blocul IV 43, împreună cu blocurile I V 47 și I V 48 fac parte dintr-o asiciație mai mare, care înregistrează datorii mari la RADET din neplată și penalitățile aferente. Pentru acest lucuru am somat asociația să vină, să facă un punctaj, să stabilim ce sume au rămas neachitate, iar ei să se angajeze că vor achita factura curentă care va fi emisă de RADET în termenul scadent”.

Până când se va găsi o soluţie, oamenii suferă, în frig.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)