Ziua OLIMPIC, noaptea HACKER! Cum a ajuns antrenorul Lotului Național de Informatică să dezvolte un virus care le-a dat bătăi de cap specialiștilor FBI

Ziua OLIMPIC, noaptea HACKER! Cum a ajuns antrenorul Lotului Național de Informatică să dezvolte un virus care le-a dat bătăi de cap specialiștilor FBI
www.cyber.ro

Tiberiu Danet, unul dintre cei trei hackeri extrădați în Statele Unite pentru fraude informatice de 5.000.000 de dolari, a fost unul dintre cei mai buni studenți ai facultății de matematică din București.

Acesta face parte din lotul de trei hackeri care a gândit un sistem de fraudare atât de complex încât FBI-ului i-a luat nouă ani pentru a-i găsi pe autori, informează KanalD.

Extra Reduceri de SĂRBĂTORI! La eMAG găseşti tot ce vrei la CELE MAI MICI PREŢURI!

Tiberiu Danet are acum 31 de ani, absolvent de matematică-informatică și câștigător al multor concursuri internaționale de cibernetică și informatică. În 2004, Tiberiu a fîcut parte din echipa care a reprezentat România, clasându-se pe locul al treilea la concursul ACM. Echipa UNIBUC s-a clasat în primele 1% echipe din lume.

Tiberiu Danet, alături de Bogdan Nicolaescu și Radu Miclaus au pus la punct un sistem de fraudă atât de complex, încât americanii s-au confruntat cu aceasta până în prezent. „Acești indivizi erau sofisticați. Nu vă îndoiți de asta. Victimele erau instruite să dea click pe informațiile legate de o factură fiscală. Când victima accesa aceste informații, virusul era instalat pe computer, iar acest lucru permitea grupării Bayrob să preia controlul asupra computerului și să obțină informațiile de care aveau nevoie”, a explicat un agent FBI. Românii obțineau așadar date despre cărțile de credit, conturi bancare și parole pentru diverse site-uri și aplicații.

Echipa de hackeri a fost prinsă din cauza unei greșeli, când unul dintre cei indivizi a folosit un nume de utilizator incorect. Săptămâna trecut, Danet și complicii lui au fost extrădați în Statele Unite, iar zilele trecute ei au apărut în fața curții federale și se confruntă cu 21 de capete de acuzare.

Urmăriți B1TV.ro și pe