Adevărul despre prăbușirea Turnurilor Gemene. Joe Biden a desecretizat primul document FBI

Adevărul despre prăbușirea Turnurilor Gemene. Joe Biden a desecretizat primul document FBI
Photo Must Be Credited ©Department of Defense/Supplied by Alpha 065630 28/08/2021 President Joe Biden delivers remarks in the White House South Court Auditorium before being briefed on the ongoing preparations for Hurricane Ida by FEMA Administrator Deanne Criswell virtually from the FEMA National Response Coordination Center in Washington, D.C.

Americanii au comemorat cei 20 de ani de la prăbușirea Turnurilor Gemene de la World Trade Center prin desecretizarea primul document desecretizat al investigației sale legate de atentate teroriste din 11 septembrie 2001.

Potrivit CNN, documentul făcut public la ordinul președintelui Joe Biden a fost redactat în 2016 și oferă date despre investigația pe care FBI  a desfășurat-o în legatură cu sprijinul logistic oferit de autoritățile saudite teroriștilor Al-Qaida care au deturnat avioanele.

Un oficial consular saudit și un agent de informații saudit din Los Angeles ar fi oferit sprijin logistic pentru cel puțin doi dintre atacatorii din 11 septembrie.

În el sunt detaliate fapte și mărturii care au produs suspiciuni cu privire la Omar al-Bayoumi, un student saudit din Los Angeles despre care FBI crede că a fost un spion. În document se arată că acesta a fost implicat profund în furnizarea de „ajutor de călătorie, cazare și finanțare”.

Ambasada saudită la Washington a precizat, miercuri, că salută „desecretizarea documentelor FBI și că orice acuzație conform căreia Arabia Saudită ar fi un complice la atentate este categoric falsă”.

Decretul de secretizare emis de Biden vine după ce peste 1600 de persoane afectate de atentate i-au solicitat să facă acest pas dacă vrea să participe la comemorarea de 20 de ani de la „Ground Zero”.