Artiștii ruși riscă să nu mai poată participa la Eurovision. Decizia istorică luată de organizatorii concursului european

Artiștii ruși riscă să nu mai poată participa la Eurovision. Decizia istorică luată de organizatorii concursului european
Foto: Hepta/DPA Images / Jens B.

Procesul de eliminare a Rusiei de la Eurovision Song Contest continuă. Organizatorii vor să interzică artiștilor ruși să participe la acest eveniment, notează  The Journal.

„Cred că este destul de clar pentru noi că nu vom putea admite Rusia în competiție”, a declarat Noel Curran, directorul general EBU.

Potrivit acestuia, radiodifuzorii ruși  au fost deja informați despre această decizie. Astfel, artista Manija va fi ultima participantă din Rusia care a reușit să cânte pe scena concursului.

Eurovisionul 2023, organizat în Mariupol

Ucraina a câştigat Eurovision 2022, în urma finalei ce a avut loc, zilele trecute, la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucrainenii au fost reprezentaţi de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”.

Această melodie amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

Ucraina a primit 631 de puncte. Pe scenă, câştigătorii au făcut un apel pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol. Câștigătorii Eurovision 2022 planifică un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armată, în timp ce Ucraina continuă să opună rezistență armatei lui Vladimir Putin, la mai mult de 80 de zile de la începerea războiului, informează Reuters.

Volodimir Zelenski a felicitat trupa Kalush Orchestra pentru câștigarea concursului Eurovision. Președintele ucrainean a promis că evenimentul va fi găzduit la Mariupol, atunci când orașul va fi liber și restaurat, probabil chiar anul viitor, potrivit itv.com.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!”, a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision.

Urmăriți B1TV.ro și pe