Ucraina a câştigat Eurovision 2022! România a obţinut o clasare ruşinoasă (VIDEO)

Ucraina a câştigat Eurovision 2022! România a obţinut o clasare ruşinoasă (VIDEO)
Care sunt primele zece țări calificate în finala concursului Eurovision 2022: Ucraina și Moldova se numără printre câștigători. Sursa Foto: Hepta/ Nderim Kaceli

Ucraina a câştigat Eurovision 2022, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucrainenii au fost reprezentaţi de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”.

Această melodie amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

Ucraina a primit 631 de puncte. Pe scenă, câştigătorii au făcut un apel pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.

România s-a clasat abia pe locul 18

România – reprezentată de WRS, cu melodia „Llamame” – s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte, la Eurovision 2022.

Podiumul Eurovision este completat de Marea Britanie – reprezentată de Sam Ryder cu „Space Man” – 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu „SloMo” – 459 puncte.

Clasament final Eurovision 2022. Sursa foto: captură TV

Republica Moldova, reprezentată de Zdob şi Zdub & Advahov din Republica Moldova, cu piesa „Trenuleţul”, s-a clasat pe locul 7.

Urmăriți B1TV.ro și pe