Atac al rușilor la Harkov. Echipele de salvare au fost doborâte de drone

Atac al rușilor la Harkov. Echipele de salvare au fost doborâte de drone
Militari ruși, fotografiați în nordul Peninsulei Crimeea pe 26 februarie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy

Armata rusă a lovit orașul Harkov cu drone kamizake într-un atac desfășurat în noaptea de 4 aprilie. Cel puțin cinci persoane au decedat în urma atacului, inclusiv trei membri ai echipelor de salvare.

Primarul orașului Harkov a declarat pe una din rețelele sale de socializare că atacul armatei ruse a avut loc într-o zonă rezidențială. O femeie a decedat în urma primului atac al rușilor, iar când au ajuns echipele de salvare la fața locului, aceștia au dat o lovitură în același loc, cauzând moartea a încă trei persoane.

Un incendiu a izbucnit în urma atacului

Serviciul de Stat de Urgență a declarat că un incendiu a izbucnit la locul loviturii. Echipele de salvare au mers să-l stingă, însă, în acel moment, armata rusă a mai dat o lovitură cu dronele în locul în care se aflau salvatorii.

Potrivit Ziare.com, două persoane au murit la locul faptei, iar cea de-a treia a murit în drum spre spital. De asemenea, în urma atacului au fost avariate și trei mașini cu echipamente ale angajaților Serviciului de Stat de Urgență și mai multe blocuri de locuințe.

Atacul de la Harvov, asemănător cu cel de la Kiev

Armata rusă a mai folosit această tactică, de a repeta atacul în aceeași locație și în Kiev, luna trecută. În urma atacului de la Kiev mai multe persoane și-au pierdut viața.

Într-o declarație anterioară, președintele Zelensky i-a îndemnat pe cei care critică atacurile asupra rafinăriilor de petrol din Rusia să își concentreze atenția mai întâi asupra situației din Harkov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:55 - Patru bărbați, reținuți după ce s-au bătut pe o stradă din Ploiești. Unul a folosit spray lacrimogen
23:40 - Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa, până luni după-amiaza
23:01 - Ciprian Ciucu: „Am scos la licitație amenajarea insulei Lacului Morii. Proiectul va avea finanțare europeană” (VIDEO)
22:27 - Ciprian Ciucu: „L-am susținut pe Nicușor Dan cât timp am fost președinte PNL București. El nu mi-a întors această mână întinsă” (VIDEO)
22:11 - Ciprian Ciucu: „PNL cu siguranță nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone” (VIDEO)
21:34 - Ciprian Ciucu: „Nicușor Dan a devenit un politician abil” / „Nu am încredere în sondajele de opinie. Sunt aruncate doar acele procente care îl avantajează pe cel care le comandă”
21:19 - Ciprian Ciucu, întrebat cine va fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: “Nu știu să vă spun! Până acum eu sunt în filmul în care Cîrstoiu e candidatul dar văd și eu știrile și se anunță fel și fel de lucruri” (VIDEO)
20:54 - Ionuț Stroe, despre alegerile prezidențiale: „Nicolae Ciucă e omul potrivit pentru a face această candidatură” (VIDEO)
20:41 - Ionuț Stroe (PNL), despre decizia privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu: „Soluții sunt multe, din ambele partide. Ne dorim să avem acel candidat care să poată să meargă în forță până pe 9 iunie” (VIDEO)
20:10 - Tânăr în stare gravă după ce a fost împuşcat de poliţişti, în apropiere de Botoșani / Unul dintre gloanțe a penetrat organele interne