Bangladesh se confruntă cu cea mai gravă epidemie de febră dengue / Peste 1.000 de persoane au murit, după ce au fost infectate cu bolile transmise de țânțari

Bangladesh se confruntă cu cea mai gravă epidemie de febră dengue / Peste 1.000 de persoane au murit, după ce au fost infectate cu bolile transmise de țânțari
Foto: Syed Ali (Unsplash.com)

Peste 1.000 de persoane au murit din cauza dengue în cea mai gravă epidemie înregistrată în Bangladesh. Boala a fost tot mai răspândită din cauza temperaturilor în creștere. Pentru prima dată au fost raportate mai multe cazuri departe de centrele urbane dense, relatează CNN.

Din luna ianuarie, 1.017 persoane au murit din cauza bolii transmise de țânțari, dintre care 100 de copii. Conform informațiilor Direcției Generale a Serviciilor de Sănătate din Bangladesh, peste 208.000 de persoane au fost infectate.

Numărul infectărilor a crescut alarmant începând cu sfârșitul lunii aprilie, infecțiile atingând, de obicei, un număr maxim în timpul sezonului cald, între iulie și septembrie.

Ce spun oamenii de știință despre sezonul musonic prelungit

Țânțarii Aedes, purtători ai bolii dengue, s-au înmulțit în special în timpul sezonului musonic, în care temperaturile ridicate și ploile abundente neregulate au creat condițiile ideale.

Anul acesta, numărul de persoane decedate este de aproape patru ori mai mare decât în 2022, când au murit 281 de persoane. În luna septembrie 2023 au fost raportate 79.600 de cazuri și 396 de decese, conform autorităților sanitare din Bangladesh.

Simptomele infecției Dengue sunt asemănătoare cu cele ale gripei, printre care dureri de cap puternice, dureri musculare și articulare, febră, iar în unele cazuri hemoragie internă și deces.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Dengue este endemică în peste 100 de țări, iar anual, între 100 și 400 de milioane de persoane sunt infectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`