Catolicii au sărbătorit Duminica Floriilor: Doar câțiva credincioși au putut asista la slujba oficiată de Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru (VIDEO)

Catolicii au sărbătorit Duminica Floriilor: Doar câțiva credincioși au putut asista la slujba oficiată de Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru (VIDEO)
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / ABACA

Catolicii din întreaga lume au sărbătorit Duminica Floriilor. Cu această ocazie, Papa Francisc a oficiat slujba anuală în Bazilica Sfântul Petru, care a fost aproape goală din cauza situației epidemiologice. De altfel și celelalte slujbe din Săptămâna Mare se vor desfăşura anul acesta în prezența unuinumăr extrem de mic de persoane.

Al doilea an în care slujba de Florii de la Vatican are loc în condiții de pandemie

Dacă în alți ani, când omenirea nu era afectată de pandemie, în Duminica Floriilor, zeci de mii de persoane se adunau în Piaţa Sfântul Petru din Vatican pentru a lua parte la slujba oficată de Suveranul Pontif, anul acesta doar 120 de credincioși au fost prezenți la ceremonie. Aceștia au stat într-o aripă secundară a Bazilicii Sfântul Petru.

Papa Francisc şi cei 30 de cardinali au defilat către altar cu ramuri de palmier în mâini, iar aproape toţi cei prezenți, cu excepția Suveranului Pontif şi membrilor corului, au purtat măşti de protecție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mesajul Papei Francisc din Duminica Floriilor pentru catolici

”Am intrat în Săptămâna Sfântă. A doua oară, trăim într-un context de pandemie. Anul trecut eram mai şocaţi, anul acesta suntem mai încercaţi. Iar criza economică a devenit gravă”, a declarat Papa Francisc, potrivit AFP, citată de News.ro.

De asemenea, în predica sa, Suveranul Pontif le-a spus credincioșilor că nu trebuie să lase credința să slăbească prin obișnuință.

„Odată cu harul uimirii ajungem să ne dăm seama că primindu-i pe cei respinşi şi marginalizaţi, apropiindu-ne de cei bătuţi de soartă, îl iubim pe Iisus. Pentru că acolo îl întâlnim: în cei care ni se par cel mai puţin fraţii şi surorile noastre, în cei respinşi şi abandonaţi”, a mai spus Suveranul Pontif.

Duminica Floriilor amintește de ziua în are Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind primit de mulțimea care arunca înaintea Lui ramuri de palmier sau smochin.

La slujba de anul trecut de la Vatican nu a fost permis accesul credincioșilor în Bazilica Sfântul Petru. În acest moment, Italia se află în plin lockdown. Potrivit datelor disponibile la ora redactării acestei știri pe portalul worldometers.info, de la începutul pandemiei și până acum, Italia a înregistrat peste 3,5 milioane de cazuri de contaminare, iar bilanțul deceselor a depășit 107.000, fiind una dintre cele mai afectate state din lume de criza sanitară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)