Cazurile de infectare cu varianta Omicron au crescut cu 255% în Africa de Sud / Internările la terapie intensivă se mențin la un nivel scăzut

Cazurile de infectare cu varianta Omicron au crescut cu 255% în Africa de Sud / Internările la terapie intensivă se mențin la un nivel scăzut

Potrivit statisticilor oficiale, cazurile de infectare cu varianta Omicron au crescut cu 255% în Africa de Sud, în ultima săptămână. Chiar și așa, internările la terapie intensivă se mențin la un nivel scăzut comparativ cu celelalte valuri pandemice, transmite The Guardian.

Creștere cu 255% a cazurilor cu Omicron

Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat că, în ciuda îngrijorării globale cu privire la Omicron, nu este încă clar dacă este mai transmisibil sau a cauzat boli mai severe și a criticat țările occidentale pentru că au impus interdicții de călătorie.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că Africa reprezintă în prezent 46% din cazurile de Omicron raportate la nivel global.

„După ce am văzut personal pe mulți dintre pacienții noștri în spitalele noastre din Gauteng, simptomele lor sunt mult mai blânde decât orice am experimentat în primele trei valuri”, a declarat Richard Friedland de la Netcare.

Simptome mult mai slabe comparativ cu celelalte variante

„Aproximativ 90% dintre pacienții cu Covid-19 aflați în prezent în spitalele noastre nu necesită nicio formă de oxigenoterapie și sunt considerați cazuri incidente. Dacă această tendință continuă, s-ar părea că, cu câteva excepții ale celor care necesită îngrijire terțiară, al patrulea val poate fi tratat în mod adecvat la nivel de îngrijire primară.”, a mai adăugat acesta.

Experții din Africa de Sud au spus că este încă prea devreme în focarul Omicron pentru a determina cursul pe termen mai lung al bolii, iar profilul mai tânăr al populației din Africa de Sud înseamnă că alte țări ar putea să nu vadă neapărat aceleași rezultate în domeniul sănătății publice.

Africa de Sud s-a luptat uneori să facă distincția inițială între variantele de Covid, unele echipamente de testare neputând identifica rapid Omicron fără secvențiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly
15:52 - Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă
15:42 - Rusia încalcă acordul cu McDonald’s. Primarul Moscovei: „Rețeaua de restaurante la prețuri accesibile va continua să funcționeze și să se dezvolte”
15:18 - Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”