Japonia va interzice sosirea turiștilor pe teritoriul țării din cauza variantei Omicron

Japonia va interzice sosirea turiștilor pe teritoriul țării din cauza variantei Omicron
Fumio Kishida, Prim-ministrul Japoniei @ Facebook

Japonia va reintroduce măsuri dure la frontieră, excluzând toate noile sosiri ale turiștilor din cauza variantei Omicron, a anunțat luni prim-ministrul Fumio Kishida, la doar câteva săptămâni după o atenuare a regulilor stricte de intrare, conform AFP, citat de france24.

Japonia va reinstaura măsurile anti-COVID

„Vom interzice intrarea străinilor din întreaga lume începând cu 30 noiembrie”, a declarat Kishida reporterilor.

Granițele Japoniei au fost aproape în întregime închise pentru noii vizitatori de peste mări pentru cea mai mare parte a pandemiei, chiar și rezidenții străini neputând intra la un moment dat în țară.

La începutul lunii noiembrie, guvernul a anunțat că va permite unor călătorii de afaceri, studenți străini și alți deținători de viză să intre în țară, continuând în același timp să interzică turiștii.

Tokyo a anunțat deja vineri că va cere călătorilor cărora li se permite să intre în Japonia din șase țări din Africa de Sud să se plaseze în carantină în unități desemnate de guvern timp de 10 zile la sosire. Pasul a fost extins la un total de nouă țări în weekend.

Această măsură afectează acum călătorii care vin din Africa de Sud și din vecinătatea Namibia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe, Botswana, Zambia, Malawi și Mozambic.

Kishida a declarat luni că vor fi impuse restricții suplimentare de carantină asupra sosirilor din alte 14 țări și regiuni în care varianta a fost detectată, fără a oferi detalii suplimentare.

Japonia, o poziție mai dură față de noua variantă

Prim-ministrul a spus că Japonia este „într-o poziție mai dură față de varianta Omicron decât alte țări”, invocând purtarea voluntară a măștilor și autoconstrângerile cu privire la comportamentele de risc.

Japonia a înregistrat puțin peste 18.300 de decese asociate virusului Sars-Cov-2, în timpul pandemiei, evitând în același timp instaurarea carantinării pentru întreaga populație, cum s-a întâmplat în Austria. După un început lent, rata de vaccinare a țării s-a accelerat, 76,5% din populația Japoniei fiind complet inoculată.