Cea mai mare economie a Europei, lovită de pandemie. PIB-ul Germaniei suferă pierderi de 300 de miliarde de euro din cauza COVID-19

Cea mai mare economie a Europei, lovită de pandemie. PIB-ul Germaniei suferă pierderi de 300 de miliarde de euro din cauza COVID-19
Foto: Hepta - DPA Images / Markus Schreiber

Germania pierde 300 de miliarde de euro din cauza pandemiei de coronvirus și va avea nevoie de mai mulți ani pentru a acoperi prejudiciile aduse economiei, arată un studiu al centrului IW Cologne, citat de Bloomberg.

Pandemia de coronavirus lovește economia germană

PIB-ul Germaniei, cea mai mare economie din Europa, va pierde aproximativ 100 de miliarde de euro în prima jumătate a acestui an. Asta se va adăuga pierderilor de anul trecut.

Impactul total, estimat la 300 miliarde de euro, e echivalent cu aproximativ 9% din Produsul Intern Brut anual al Germaniei.

„Va fi nevoie de mai mulţi ani pentru ca pierderile şi dezechilibrele structurale să fie eliminate”, a declarat Michael Huether, directorul centrului de studii economice IW Cologne.

Autoritățile germane au început să ridice din restricții, pe măsură ce campania de vaccinare a avansat, iar numărul infectărior a scăzut. Luni, țara a raportat raportat 62,5 cazuri la 100.000 de locuitori, cea mai căzută rată de infectare înregistrată de la finele lunii februarie.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul german al Sănătății, circa 40% din populaţia acestei țări a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

Urmăriți B1TV.ro și pe