Cea mai mare scurgere de informație în Shanghai. Atacatorii cibernetici necunoscuți pretind că au informații despre un miliard de chinezi

Cea mai mare scurgere de informație în Shanghai. Atacatorii cibernetici necunoscuți pretind că au informații despre un miliard de chinezi
Foto: Pixabay

Un hacker afirmă că a accesat o bază de date uriașă a poliției din Shanghai, reușind să fure datele personale a un miliard de cetățeni chinezi ca parte a uneia dintre cele mai mari breșe de date din istorie, relatează Reuters.

Amploarea scurgerii

Persoana sau grupul care a revendicat atacul s-a oferit să vândă mai mult de 23 de terabytes de date furate din baza de date, inclusiv nume, adrese, locuri de naștere, acte de identitate naționale, numere de telefon și informații despre cazurile penale. În schimbl informațiilor, hackerul neidentificat cerea 10 bitcoin, în valoare de aproximativ 200.000 de dolari.

Hackerul anonim care se identifică prin porecla de „ChinaDan” a făcut anunțul pe un forum săptămâna trecută.

„În 2022 a fost scursă baza de date a Poliției Naționale din Shanghai (SHGA). Baza de date conține numeroși terabiți de date și informații asupra unui miliard de cetățeni chinezi”, afirmă postarea făcută de acesta pe Breach Forum.

Autoritățile din Shanghai nu au răspuns public la presupusul hack.

Una dintre cele mai mari breșe de date din istorie

Kendra Schaefer, director în cadrul unei companii de securitate cibernetică din Beijing, a distribuit o postare pe Twitter în care declară că este dificil să se facă diferența dintre adevăr și zvonuri. În cazul confirmării acestei informații, cazul al reprezenta „una dintre cele mai mari și mai grave breșe de date din istorie”.

Zhao Changpeng, CEO-ul platformei de tranzacționare a criptomonedelor Binance  anunțat că s-au întărit măsurile de verificare a identității utilizatorilor. Decizia a fost luată în contextul detectării vânzării pe dark web a datelor a un miliard de rezidenți „ai unei țări din Asia”.

Nu este clar cum presupușii atacatori cibernetici din încălcarea din această lună au obținut acces la serverele poliției din Shanghai. O teorie populară vehiculată online printre experții în securitate cibernetică a fost că încălcarea a implicat un partener terță parte din infrastructura cloud.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe