Cel puţin 11 morți după ce o navă s-a scufundat în apropiere de Puerto Rico (FOTO)

Cel puţin 11 morți după ce o navă s-a scufundat în apropiere de Puerto Rico (FOTO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Jon G. Fuller, Jr

Cel puțin 11 oameni au murit după ce o navă s-a scufundat la circa 18 kilometri de insula pustie Desecheo, la vest de Puerto Rico.

11 morți după scufundarea unei nave

Numărul exact al celor aflați la bord nu e cunoscut, dar se știe că majoritatea erau migranţi din Haiti şi Republica Dominicană.

Paza de coastă americană a reuşit să salveze 31 de pasageri, 11 femei şi 20 de bărbaţi. Mai multe elicoptere au fost mobilizate pentru a participa la operațiunea de salvare.

Cel puțin opt haitiani au fost transportați la spital.

Paza de coastă a transmis că „suspectează” că nava „ar fi efectuat o traversare ilegală”, informează AFP.

Cum s-a aflat despre nava răsturnată

Nava a fost văzută de un elicopter al Serviciului Vamal și Protecției Frontierelor din SUA. În apă au fost reperate mai multe persoane care nu păreau să aibă veste de salvare.

„Dacă nu s-ar fi întâmplat asta, nu am fi știut până când cineva ar fi găsit vreun semn sau am fi primit rapoarte de la oameni că cei dragi sunt dispăruți. I-au găsit destul de devreme, așa că am putut să coordonăm un răspuns”, au transmis autoritățile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)